Kedvezményezett neve:  NYOMDA-TECHNIKA Ipari Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe: Gyártókapacitás fejlesztése a NYOMDA-TECHNIKA Kft-nél
Szerződött támogatás összege:  8.052.021,- Ft
A támogatás mértéke: 29,999 %
A projekt tartalma: A Nyomda-Technika Kft. 8.052.021 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban, valamint 10.000.000 Ft kölcsönt igényelt. A projekt összköltsége 26,840 millió forint, melyből a cég gyártókapacitás fejlesztését valósította meg.

Nyomda-Technika Kft. immár 26 éve van jelen a nyomda-, papír- és csomagolóiparban. Ma már az egyik vezető cégnek tekinthető ezen a területen, Magyarországon, jelentős európai ismertséggel. Egyetlen hazai gyártóként tervez és gyárt papírhulladék-elszívó rendszereket, de a kínálatába tartoznak különböző egyedi elszívó, szellőztető és energia-hasznosító berendezések, festékellátó rendszerek és zajvédelmi megoldások.

A megvalósult projekt a vállalkozás gyártó kapacitásának bővítésére irányult. A nyomdagépszerviz jelentős mennyiségben gyárt törő-kopó alkatrészeket a nyomda-, papír- és csomagolóipar számára. Az energetika-légtechnikai részlege tervezte és építette – a magyar nyomdákban működő papírhulladék-elszívó rendszerek nagy részét. A folyamatos fejlesztések következtében mindig felmerült a korszerűsítés iránti igény. A projekt ennek megfelelően valós piaci igényekre reflektált. Elengedhetetlené vált, hogy termékeket magasabb minőségi szinten állítsuk elő, melyhez új, hatékony, pontos megmunkáló gépekre, eszközökre volt szükség.

A projekt révén a vállalkozás fő tevékenységének a fejlesztése valósult meg. A fejlesztések hatására a gyártott alkatrészeket, rendszer elemeket hatékonyabban, gyorsabban és magasabb minőségben képes előállítani. Sík köszörűgép: nyomda- papír- és csomagolóipari aprító-, daraboló-, hajtogató-, vágógépkések gyártására és élezésére használható. Alkalmas magas minőségben a vágó él elkészítésére és utánélezésére, valamint az élszalagjának minőségét javító eljárást is magában foglalja. Lemezhajlítógép: Az általunk készített gyártmányok, berendezések fő alapanyaga a horganyzott és fekete lemezek, melyeket a feldolgozás során élhajlítással és ponthegesztéssel állítunk elő. A lemezhajlító géppel minőségileg kifogásolhatatlan hajtást lehetséges végezni. Ponthegesztő berendezés: A hajlított, leszabott, hengerített lemezekből készterméket készíthetünk. 2 lemez találkozási pontjait gyorsan és pontosan rögzíthetjük. A projekt megvalósulása révén a vállalkozás a gyártott elemeket hatékonyabban, gyorsabban magasabb minőségben képes előállítani. A minőség javulása mellett jelentősen javult a termelés költséghatékonysága is. Az ezáltal realizálható árbevétel többlet hozzájárult a munkahelyek megőrzéséhez, a vállalkozás hosszú távú eredményes működéséhez. Mindezen szempontok alapján a termékeink hozzáadott értéke szignifikánsan nőtt. A megnövekedett minőség lehetővé tette, hogy a termékek a hazai piac mellett nagyobb arányban célozzák meg az export piacokat is ezért a fejlesztés jelentős export potenciállal is bírt.

szech-2020-logo-mask

A projekt befejezési dátuma: 2018.11.28.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00519