Technológiai hűtővíz rendszerek

A modern rotációs nyomógépek nélkülözhetetlen részegysége a hűtővízrendszer, de manapság a vízhűtővel felszerelt íves nyomógépek is egyre elterjedtebbek. A gépek telepítésénél, fontos a megfelelő a helyi sajátosságokat is figyelembe vevő rendszer kialakítása.

A hálózatépítésnél általában acél csővezetékekkel alakítjuk ki a rendszert, de több rendszert is kiépítettünk vörösréz vezetékek felhasználásával, amikor a gépek közvetlen közelében kellet a rendszert kialakítani, ilyenkor szükséges a minimális szikraképződéssel járó ugyanakkor megbízható hosszú élettartamú megoldás alkalmazása.

Sűrítettlevegő ellátó rendszerek

A nyomdaipari gépek nagy részének működési feltétele a sűrítettlevegő ellátás. Az egyedi gépenkénti kompresszor használat mind energetikai megfontolásból mind a munkatérben keletkező zaj miatt nem szerencsés megoldás. Már kisebb üzemeknél is előnyös a központi sűrítettlevegő ellátó rendszer kiépítése. Rendszereinket általában acél csővezetékekből alakítjuk ki hálózatot, de építettünk rendszert műanyag csővezetékek felhasználásával. A sűrítettlevegő ellátó rendszer kiépítésén kívül a kompresszorok hulladékhő elvezető rendszerét is kiépítjük valamint a környezetbe kerülő zaj csökkentésére is rendelkezünk megoldásokkal.

Energiahasznosítási megoldások

A gépek működése során jelentős mennyiségű hulladék hő keletkezik, amelyet fel lehet használni üzemcsarnok fűtésére, de bizonyos esetekben használati melegvíz előállítására is.

Referenciáink képekben

Vissza az energetikai szerviz oldalára