Hulladékhő elszívások, szellőzések

Az egyes berendezések – pl. kompresszorok, vákuum szivattyúk – jelentős fölös hőtermeléssel működnek. Ez a hőmennyiség a gép működését hátrányosan befolyásolja, ezért a hő elvezetéséről gondoskodni kell. Ez általában léghűtéssel történik: a gépnél felmelegedett levegőt a környezetbe kell juttatni, és friss levegő bejuttatásáról kell gondoskodni.

A környezet zajterhelésének csökkentését a légcsatornákba beépített hangtompító elemekkel biztosítjuk. Kívánságra a kompresszorok működése során keletkező hőt üzemcsarnokok fűtésére is felhasználhatjuk.

Por és ipari elszívások

Bizonyos gyártási technológiák por és gőzképződéssel járnak. Ezek az anyagok károsíthatják a környezetet, rontják a munkakörülményeket és károsak lehetnek a dolgozók egészségére. Ezért szükség lehet helyi elszívások telepítésére.

A közeg jellemzőitől függően alakítjuk ki az elszívó rendszert. Az elszívott porok felfogására alkalmazhatunk porleválasztót – pl. íves nyomógép kirakóegységéből történő porelszívásnál. Nagy mennyiségű oldószer gőz elszívásánál – pl. gázszárítóból – alkalmazhatunk utánégető berendezést a levegő tisztítására.

Referenciáink képekben

Vissza az energetikai szerviz oldalára