Közepes és nagy teljesítményű nyomógépeknél a festékellátást 200 kg hordóból vagy 1000 kg konténerekből célszerű megoldani.Íves gépeknél vagy kis teljesítményű rotációs nyomógépeknél a festék ellátást 200 kg hordókból gazdaságos megoldani.

A festékpumpát a 200 kg-os hordóhoz csatlakoztatható és zárt rendszerben továbbítja a festéket vagy a pumpa közelében elhelyezett festékcsapoló csapig, vagy egészen a nyomdagépek festékvályújáig.

A festékvályúíg kiépített rendszereknél a nyomógépbe kerülő festék mennyisége vagy automatikus szintszabályozóval vagy a festékvályú felett
elhelyezett csappal szabályozható, De lehetőség van tömlőn keresztül kézi pisztollyal történő adagolásra is.

  • A rendszer előnye hogy a festék zárt rendszerben kerül a hordóból a csapolóig vagy egészen a nyomógépig, ezzel minimálisra csökkentve környezetbe kerülésének az esélyét, Amíg a zárt rendszerben található a festék addig nincs beszáradás, ami által tovább csökken a veszélyes hulladék mennyisége, ezzel tovább növeli a rendszer gazdaságosságát.
  • A festékpumpa működtetéséhez csak sűrített levegőre van szükség. Az általunk épített rendszerekben neves gyártók berendezéseit alkalmazzuk. A vállalat fennállása óta több komplett rendszert is kiépített, valamint számtalan átalakítást módosítást végzett ami nyomógépékek áttelepítéséhez kapcsolódott.
  • A Nyomda-Technika Kft. tapasztalt szakembergárdája új festékellátó rendszerek kiépítésén kívül vállalja meglévő rendszerek bővítését és átalakítását is.

Referenciáink képekben

Vissza az energetikai szerviz oldalára