A légkör nedvességtartalmát a környezeti változások (időjárás, évszakok) nagy mértékben befolyásolják. A levegő páratartalma mind a nyomdaiparban, mind pedig az ipar egyéb területén nagy hatással van a félkész és készáru minőségére.

A száraz levegő a papír minőségét károsan befolyásolja, annak teknősödését (káros görbülését), méretének változását okozhatja. Ofszet nyomtatás során az ívek gyors futtatása miatt a papír elektrosztatikusan feltöltődik, mely papírduplázódáshoz vezethet.

A fent felsorolt problémákra nyújt megfelelő megoldást a párásító rendszer alkalmazása, amellyel stabilizálható a levegő páratartalma a száraz időszakokban is, így megkönnyítve a papír feldolgozását, csökkentve a selejt mennyiségét. Ezen kívül légtisztító hatású, mivel a levegőben elporlasztott vízcseppek megkötik a port.

IQ: Kompakt víz-levegő nedvesítő-rendszer

  • Optimális megoldás a kisebb gyártó vagy raktározó terek számára
  • A relatív nedvességtartalom ellenőrzése 30- 100% terjedelemben az integrált mechanikus hidrosztát beállításától függően
  • Masszív, kompakt kivitel
  • Saját szerelés és további bővítés lehetséges
  • Az ár és a teljesítmény kitűnő aránya
Ha kitölti és visszaküldi kérdőívünket email mellékletként vagy faxon, akkor munkatársaink díjmentesen javaslatot készítenek az Ön számára szükséges optimális légnedvesítési megoldásra.

Vissza a Kereskedelmi iroda oldalára